top of page
HKZ Kleine Org - logo-fc.jpg.jpg

Kwaliteit

Bij Basic Trust Noord vinden wij het belangrijk om te doen wat werkt. Daarom maken we gebruik van evidence-based methodes. Dit betekent dat we gebruik maken van kennis uit wetenschappelijk onderzoek, gebruik maken van onze praktijkkennis en ervaring en goed kijken naar uw ervaringen, vragen en voorkeuren. Wij maken o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, schematherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie en de Basic Trust methode.    


Alle behandelaren zijn SKJ geregistreerd. Dit betekent dat zij zich houden aan de beroepscode voor pedagogen en onderwijskundigen en moeten voldoen aan richtlijnen voor bijscholing, intervisie en supervisie. 

Het is belangrijk dat onze zorg goed verloopt, dat we als organisatie goed georganiseerd zijn en dat we reflecteren op ons handelen. Daarom zijn de praktijkhouders van Basic Trust Noord in het bezit van het HKZ keurmerk voor kleine organisaties. Hiermee laten we zien dat we voldoen aan de eisen die cliënten, het werkveld en gemeentes aan ons stellen. Kijk voor meer informatie op www.hkz.nl

Kwaliteit & Klachten: About Me

Cliënttevredenheid

Elk jaar onderzoeken we de cliënttevredenheid binnen Basic Trust noord. Zo maken we onze hulpverlening transparant voor cliënten en opdrachtgevers. Klik op onderstaande rapporten om de ervaringen van cliënten te lezen.

IMG_4656.jpg
Kwaliteit & Klachten: About Therapy

Klachten

Is er iets waarover u niet tevreden bent binnen de hulpverlening die wij bieden binnen Basic Trust Noord? Wij horen dit graag. Vertel uw behandelaar waar u mee zit. Samen kunt u kijken waar het aan ligt en een oplossing zoeken. 


Mocht u moeite hebben met het formuleren of bespreken van uw klacht, dan kunt u ondersteuning vragen van een vertrouwenspersoon van het AKJ (Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg). Zij kunnen u van advies voorzien of met u meegaan naar het gesprek. Kijk voor meer informatie op: www.akj.nl


Mocht u er niet uitkomen met uw behandelaar, dan kunt u een klacht indienen. Vraag uw behandelaar naar zijn of haar klachtenregeling. Ook hierbij kan de vertrouwenspersoon van het AKJ u ondersteunen. 

Kwaliteit & Klachten: About Therapy
bottom of page